Atsinaujinusios ir pasikeitusios kapucinų bendruomenės Lietuvoje

Nuo 2017 metų liepos 1 dienos Lietuvoje jau yra trys bendruomenės, tiesa viena Vilniuje yra dar nepilna. Ten dirba vienas brolis kapucinas. Pasikeitė brolių vienuolynuose padėtis ir pareigybės.
Nuuo šių metų Kauno vienuolyno vyresniojo- gvardijono pareigas eis atvykęs brolis Petras Komorniczakas, kuris ankčiau yra dirbęs Ukrainoje ir Italijoje. Parapijos klebonu tampa ir vienuolyno ekonomu brolis Valdemaras Michalovskis. Dar atvyksta dar vienas brolis iš Lenkijos Mykolas Ferencas, jau pramokęs lietuvių kalbos. Jie patarnaus Petrašiūnų parapijiečiams.
Jurbarko raj. Paulių kaime (Žvejų 15) įsikuria naujas vienuolynas. Namo vyresnysis-gvardijonas brolis Tomas Pilchas. Namo vikaras-pavaduotojas ir ekonomas Andžejus Biniekas bei trečias brolis Vincentas Tamošauskas. Jie patarnaus priklausomų žmonių bendruomenei, ves rekolekcijas bei užsiiminės evangelizacija.
 
 
Taip pat Vilniuje egzistuoja dar nepilna kapucinų bendruomenė su vienu broliu atvykusiu iš Baltarusijos kapucinų kustodijos. Arius Petras Malyska patarnauja vietinei baltarusių bendruomenei Baltramiejaus bažnyčioje(Užupio 17a) aukodamas Šv. Mišias ir dirbdamas sielovadinį darbą.
 

Similar Posts