Gavėnios I sekmadienis: „Atsiverskite ir tikėkite Evangelija” (Mk 1,15)

„12 Netrukus Dvasia jį paakino nukeliauti į dykumą. 13 Jis praleido dykumoje keturiasdešimt dienų šėtono gundomas, buvo kartu su žvėrimis, ir angelai jam tarnavo.

14 Kai Jonas buvo suimtas, Jėzus sugrįžo į Galilėją ir ėmė skelbti gerąją Dievo naujieną: 15 „Atėjo įvykdymo metas, Dievo karalystė čia pat! Atsiverskite ir tikėkite Evangelija!“” (Mk 1. 12-15)

Šios dienos Dievo Žodis ir Gavėnios pradžia kalba apie Jėzaus gundymą velnio. Tai mums priminimas, jog šis pasaulis nėra saugi stotelė ar ramybės oazė. Tie blogio padariniai matomi pasaulyje. Vyksta kova tarp gėrio ir blogio. Ji prasideda žmogaus širdyje. Dievas pasninkavo. Tai raginimas mums, kad bandytume vesti tą dvasinė kovą, ypač Gavėnios laikotarpiu. Kova su triukšmu, įvairios vergiškos priklausomybės formos, bėgimu, nuovargiu, gali būti akstinas permąstyti savo gyvenimą ir pažvelgti į gyvenimą iš Dievo meilės perspektyvos. Taip pat skamba Jėzaus žodžiai – „atsiverskite ir tikėkite Evangeliją” (Mk 1,15). Mūsų gavėninės pastangos turėtų būti pakeisti mąstymą, pasikeisti: gr meta nous – už proto. Peržengti savo nuodėmės, gyvenimo stereotipus, prisirišimus ir bandyti Dievo Žodžio pagalbą pažvelgti į savo gyvenimą: kodėl jis toks yra ir kas ne taip yra? Tikėti Evangeliją, tai priimti Gerąją Dievo naujieną: nuodėmė žlugdo mano gyvenimą, Jėzus išlaisvina, išvaduoja ir išgelsbti mane.

Similar Posts